Productie-uitbreiding bij Alcomex. Alcomex India levert ook deurveren voor de Amerikaanse markt (VS).

alcomex india us

Alcomex India levert in de VS (Verenigde Staten)

In de Verenigde Staten heeft bijna elk Amerikaans huis een garage. Daarom is op dit continent de markt voor overhead garagedeuren enorm. Samen met de toenemende vraag naar overheaddeuren uit de industriële bouwsector is de Amerikaanse markt voor deurveren ongeveer vier keer groter dan de Europese. Dit is een kans waar Alcomex goed gebruik van wil maken. Alcomex India levert in de VS.

De productie van deurveren is een belangrijke expertise waar de Alcomex Group ruim over beschikt. Alcomex produceert standaard veren en op maat gemaakte torsie– en trekdeurveren. De op maat gemaakte deurveren worden geproduceerd in de Nederlandse plaats Opmeer en in het Poolse Marki.

Torsion-overhead-doorspring-North-America-1

Productie standaard deurveren 

Sinds 2008 produceert Alcomex standaard deurveren in Pune, India, waar de Indiase dochteronderneming eigenaar is van een industriële locatie van 10.000 m2. Het grootste deel van het geproduceerde volume wordt geëxporteerd naar Europa. De Indiase fabriek laat sinds de start jaarlijks een continue groei zien en produceert ongeveer een derde van ons wereldwijd volume van deurveren. De faciliteit biedt werk aan ongeveer 90 zeer getalenteerde arbeiders die in twee ploegen werken.

Alcomex-India-Team

Nieuwe productielijn en nieuw magazijn

Alcomex heeft een grote investering gedaan in India voor het uitbreiden van de productiefaciliteit en het magazijn om te kunnen profiteren van het potentieel op de Amerikaanse markt. In het tweede kwartaal van 2023 wordt een nieuwe productielijn in gebruik genomen. Er komen nieuwe wikkel-, vormings- en montagemachines, net als lijnen voor lakken, poedercoating, afdrukken en paraffineren, om maar een aantal nieuwe machines en apparatuur te noemen. Aan het einde van het jaar is er ook een nieuw gebouwd magazijn gereed voor de opslag van de deurveren voorafgaand aan verzending. De uitbreiding zorgt natuurlijk voor veel nieuwe banen.

new-factory-alcomex-india

Jelle van Vliet en Conrad Hietink, mede-eigenaren van Alcomex, lichten de investeringen toe:

De omvang van de investering in India is ongeveer 1,9 miljoen euro en zal onze capaciteit meer dan verdubbelen. Dit opent een succesvolle toegang tot de Noord-Amerikaanse markt.

logo alcomex