Over ons

Over ons

Overtreffen van verwachtingen voor de planeet, mens en producten

Veren absorberen belastingen, accumuleren energie en oefenen kracht uit in een groot aantal industriële toepassingen. Bij Alcomex weten en begrijpen we dat onze veren, in allerlei vormen en afmetingen, een essentieel onderdeel vormen in de producttoepassing, installatie of het productieproces van onze klanten. We staan voor een optimale klantbeleving en willen daarom de verwachtingen van onze stakeholders op het gebied van planeet, mens en producten overtreffen. Exceeding expectations zoals we dit binnen Alcomex noemen.

Leg uw uitdaging aan ons voor

Visie

We bieden onze klanten de beste veeroplossingen op de markt. We worden erkend als een gerespecteerde specialist en prominente leider binnen de branche. Bij Alcomex werken we samen als een team; we hebben plezier en we werken er continu aan om onszelf te verbeteren en tegelijkertijd op een duurzame manier zaken te doen.Verwachtingen overtreffen voor planeet, mens en product.

Onze overtuiging

people first

Onze overtuiging

We blijven trouw aan onze kernprincipes; mensen op de eerste plaats zetten. Wij zijn een persoonlijk bedrijf waar onze mensen zich inzetten om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Dit doen we door productkwaliteit, doorlooptijd, betrouwbaarheid, prijs, flexibiliteit en solution-engineering. De know-how en servicegerichte aanpak van onze teams zijn bekend en worden gewaardeerd door een groeiende groep trouwe klanten over de hele wereld.

Operational Excellence

Alcomex zet zich in om klanten “operational excellence” en efficiëntie te bieden in zowel ‘make-to-order’-, ‘make-to-stock’-producten als in op maat gemaakte toepassingen. We zijn altijd op zoek naar state-of-the-art productietechnieken. Productkwaliteit en levensduur worden continu gecontroleerd in onze testfaciliteiten voor onder andere onze drukveren, trekveren, torsieveren en deurveren van hoge kwaliteit. Het Alcomex Quality Management System, gecertificeerd door ISO-certificering, en prestatienormen van klanten en industrie, levert een structuur voor uitstekende productkwaliteit..

Alcomex package

Gemak van bestellen

Zakendoen met Alcomex moet gemakkelijk en probleemloos zijn. Gebruiksvriendelijke configuratiesystemen in combinatie met ons klantspecifieke bestelproces en transparante communicatie over de orderstatus, helpen onze partners tijd en kosten te besparen.

Solution selling

We streven ernaar een geïntegreerde technologiepartner te zijn, wat betekent dat we op ons best zijn als we betrokken zijn vanaf de start van een project tot aan de ontwikkeling en productie van de veeroplossing. Onze technische oplossingen en onze standaard veerproducten komen beide voort uit onze technische expertise en technologie.

hz solutions machinepark

Partners-for-life

Hoe beter we onze klanten leren kennen, hoe beter we hen kunnen ondersteunen bij het oplossen van technische uitdagingen, het vinden van kostenbesparende initiatieven en het leveren van de vereiste functionaliteiten. Een ‘partners-voor-het-leven’-relatie met Alcomex stelt beide partners in staat om wederzijds voordelige oplossingen en voordelen te vinden, en blijkt te resulteren in zakelijke groei.

Red de planeet

Samen met onze stakeholders zien we klimaatverandering als een belangrijk onderwerp. We moeten daarom onze verantwoordelijkheid nemen met concrete plannen en acties. We zijn op een reis om een klimaatneutraal bedrijf te worden, waarbij iedereen binnen de Alcomex-organisatie betrokken is. Wij zien de energietransitie niet als het einde van een industrieel tijdperk, maar juist als het begin van een nieuwe en duurzame economie.

sustainability alcomex

Groei

Sinds de oprichting in 1992, toen Fred Baas en René Kalkhuis een bedrijf begonnen gespecialiseerd in veren, heeft Alcomex zich altijd toegewijd om klanten te bedienen met slimme technische veeroplossingen. De management buy-in in 2016 door Conrad Hietink en Jelle van Vliet was een mijlpaal waar we de sterke basis in industriële en deurveren hebben gelegd en aanzienlijke investeringen hebben gedaan om Alcomex klaar te maken voor toekomstige groei; investeringen in mensen, technologie, productielijnen en in het openen van nieuwe verkoop-, R&D- en productielocaties.

Today

Alcomex is nu een internationale groep van bedrijven, met meer dan 300 toegewijde personen op negen locaties: Opmeer (Nederland), Hilvarenbeek (Nederland), Breukelen (Nederland), Moravany u Brna (Tsjechië), Goch (Duitsland), Marki (Polen), Nędza (Polen), Parijs (Frankrijk), Pune (India), Sibiu (Roemenië) en Valencia (Spanje). Wij produceren deurveren en industriële veren via onze gevestigde merken Alcomex, HZ Solutions en VIOD. Onze merken zijn complementair aan elkaar qua productaanbod en combineren specifieke verenexpertise, technische capaciteit en technische ervaring met elkaar. 

Onze mensen maken van Alcomex een gerenommeerde specialist en een one-stop-shop voor haar klanten in verschillende nichemarkten in Europa. In 2021 heeft Alcomex Springs Group de krachten gebundeld met de Zweedse groep Lesjöfors om een Europese leider in de verenindustrie te worden.

Bent u op zoek naar bepaalde veren voor uw project, dan geeft het engineeringteam van Alcomex u graag advies over het type veer, de nodige veerberekeningen of veerconstructies.

logo alcomex