Over ons

Alcomex is gespecialiseerd in de R&D, productie, distributie en verkoop van een breed scala aan veren en draad- en bladproducten.

Met moderne productie- en distributiecentra in Opmeer (Nederland), Moravany Brno (Tsjechië), Goch (Duitsland), Zielonka (Polen), Nędza (Polen), Parijs (Frankrijk) en Pune (India), staat Alcomex garant voor technisch vakmanschap, optimale kwaliteit, flexibiliteit in leveringen, service en een concurrerende prijsstelling.

Wat kan Alcomex voor u betekenen?

Alcomex heeft een breed scala aan producten, waaronder: drukveren, torsieveren, bladveren, borgveren, schotelveren, trekveren, draadveren, stempelveren, deurveren, vingerveren, sinusveren. Onze veren zijn in allerlei afmetingen en uitvoeringen direct uit voorraad leverbaar. Daarnaast wordt een groot deel van onze veren gemaakt op klantspecificatie en -order en succesvol toegepast in diverse sectoren, van eenvoudige industriële producten tot hoogwaardige machines, van bouwproducten tot automobielindustrie, van koffieautomaat tot vliegtuigbouw.

Alcomex is een van de grootste producenten in Europa van veer oplossingen voor overheaddeuren en staat bekend om zijn “just in time”-service, hoge kwaliteit en technische know-how en scherpe prijsstelling.  Ook levert Alcomex speciale veren voor ‘high tech’-toepassingen, zoals in de optische en de medische industrie. Alcomex-veren worden vervaardigd volgens DIN/EN-normen uit hoogwaardig verenstaal en onderworpen aan een strikte kwaliteitscontrole. Verder beschikt Alcomex over een R&D-afdeling waar toegewijd gewerkt wordt om ons bedrijf continu te verbeteren.

HZ Solutions

Vanaf 25 april 2018 is HZ solutions onderdeel van de Alcomex Groep. HZ solutions is, naast een vertrouwd toeleverancier, specialist in het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor klantspecifieke bevestigingsvraagstukken. HZ solutions verbindt en koppelt producten aan elkaar. Zij ontwerpen, ontwikkelen en produceren technische oplossingen uit band en draad vooral in de vorm van veren. Dit kunnen zowel nieuwe als bestaande producten zijn. Als gespecialiseerde toeleverancier van stansdelen, buigdelen en bevestigingsoplossingen, combineren ze specifieke wensen met hen ervaring, kennis en creativiteit. Hieruit ontstaan praktische, betaalbare en doelgerichte producten en oplossingen. De combinatie van Alcomex en HZ solutions is sterk omdat beide bedrijven elkaar zeer goed aanvullen met betrekking tot productiekennis en de product markt combinaties waarin zij actief zijn.

logo alcomex