Prototyping

Prototyping

Op basis van het eerste concept worden prototypes vervaardigd en eventueel intern bij Alcomex getest om te bepalen of de levensduur en de berekende krachten overeenkomen met wat er in het systeem wordt benodigd.
Alcomex heeft hiervoor op de diverse productielocaties in Europa de beschikking over een modern machinepark waardoor het vervaardigen van kleine series economisch haalbaar is. Ook zijn er diverse productiemogelijkheden om bladveren eventueel zonder mallen/matrijzen te vervaardigen waarbij lasersnijden een vaak gebruikte techniek is. Als er sprake is van een redelijke seriegrootte, wordt er tijdens de prototyping al gekeken naar de mogelijkheden wat betreft semi- of volautomatische productie.

In het beginstadium is informatie over de haalbaarheid van een design belangrijk. Alcomex heeft hier speciale productiemogelijkheden voor prototyping gecreëerd. Indien er sprake is van complexe projecten, stelt Alcomex projectteams samen waarin alle benodigde disciplines worden vertegenwoordigd.

logo alcomex