Calculatieprogramma’s

Calculatieprogramma’s

Over de afgelopen jaren heeft Alcomex berekeningsprogramma’s ontwikkeld voor de meest voorkomende industriële veren. Alle programma’s zijn gebaseerd op DIN EN 13906 en uitgebreid met interne kennis. Op basis van het Goodman Diagram waar spanning in relatie tot belasting wordt vastgelegd, komt duidelijk naar voren dat de meeste veren een betere levensduur halen indien er met een bepaalde voorspankracht wordt gewerkt.

berekeningsprogramma alcomex

Calculatieprogramma’s voor industriële veren

Alcomex heeft standaard berekeningsprogramma’s voor industriële veren:
1. Trek- en drukveren
2. Stempelveren
3. Schotelveren
4. Torsieveren

Naast de standaard veerberekeningsprogramma’s heeft Alcomex ook de mogelijkheid om berekeningen te maken voor op maat gemaakte veren. Bladveren zijn een aparte veergroep als het gaat om berekeningen. Door de diversiteit van de toepassingen bestaat hiervoor geen apart berekeningsprogramma. In de praktijk worden de basisberekeningen vaak ondersteund door prototypes en het in de praktijk meten van de krachten c.q. momenten die optreden.

Calculatieprogramma’s voor deurveren

Als één van de grootste leveranciers voor deurveersystemen in Europa heeft Alcomex ook een adviserende rol als het gaat om de berekeningen van het benodigde veersysteem in combinatie met een industriële of residentiële deur. De configuratie van de complete deur is maatgevend in de berekening van het veersysteem.

berekening deurveren

Om klanten en prospects zo goed mogelijk te adviseren, heeft Alcomex diverse berekeningsprogramma’s ontwikkeld. Deze programma’s zijn gebaseerd op ANSI (American National Standards Institute) en de DIN. Het bijzondere is dat Alcomex 25 jaar aan kennis van veren en deurtoepassingen gebundeld heeft in deze programma’s en door het inzetten van speciale materialen (verbeterde mechanische eigenschappen) vaak tot oplossingen komt waar dit voor andere torsieveersystemen niet mogelijk is.

Alle berekeningsprogramma’s voor deurveren worden met onze relaties afgestemd zodat er een op maat gemaakt berekeningsprogramma ontstaat. Indien gewenst ondersteunt Alcomex de implementatie in een bestaand ERP-systeem.

QUATTRO

Voor residentiële deuren heeft Alcomex een speciaal trekverenprogramma ontwikkeld, waardoor het mogelijk is om voor de meeste deurconfiguraties een standaardsysteem te leveren. De range aan gangbare deuren dat wordt afgedekt door het Alcomex QUATTRO systeem is:
> deurgewicht van 22 kg tot 150 kg
> dagmaathoogte van 1875 mm tot 3000 mm

De dagmaatbreedte is voor trekveersystemen van ondergeschikt belang en beïnvloedt alleen het totale deurgewicht.

logo alcomex