Veren productietechniek

Veren productietechniek

Door vragen en uitdagingen op het gebied van deurveren te vertalen naar praktische oplossingen is Alcomex uitgegroeid tot een firma die beschikt over veel kennis op het gebied van eigenlijk alle mogelijke veerproducten en bijbehorende vraagstukken. Tevens beschikt Alcomex over een volledig trek-, druk-, torsie– en bladverenprogramma. Naast al deze meestal genormaliseerde veren is het uiteraard ook mogelijk om veren te ontwikkelen voor klantspecifieke applicaties. Onze fabrieken zijn volledig uitgerust met de meest moderne veren productietechnieken om de bijbehorende designs om te zetten naar maatwerk. Berekeningen worden uitgevoerd conform de DIN EN 13906 of interne berekeningsprogramma’s.

Hoe onderscheidt Alcomex zich?

Het maatwerk, de intern ontwikkelde berekeningsprogramma’s en speciale intern ontwikkelde materiaalspecificaties, allemaal onderbouwd door continue testen, maken van Alcomex een unieke partner waarbij oplossingsgericht en praktisch denken in combinatie met onze passie voor techniek voorop staat.

Samen met onze strategische partners wordt er de laatste jaren gekeken, aan welke specifieke technische voorwaarden ons verenprogramma moet voldoen. Voor standaard- of normveren zoals trek-, druk-, torsie-, stempel– en schotelveren is het redelijk overzichtelijk, maar voor maatwerk in bijvoorbeeld een agressieve omgeving of een omgeving met hogere temperaturen wordt het lastiger, omdat dan ook de materiaalsamenstelling en corrosiebestendigheid een belangrijk effect hebben. Alcomex beschikt daardoor over een grote verscheidenheid aan mogelijkheden wat betreft het standaard galvaniseren, anodiseren, fosfateren, etc. Daarnaast heeft Alcomex ook speciale processen ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen.

Onze productielocaties

Alcomex beschikt over diverse productielocaties in Europa en buiten Europa:

veren productietechnieken alcomex

Alcomex Tsjechië (Brno): De hypermoderne fabriek in Brno Tsjechië is volledig gespecialiseerd in de productie van alle voorkomende industriële veren. Op deze locatie is door de jaren heen een modern machinepark geïnstalleerd om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige veren te voldoen. In 2018 is Alcomex gestart met de bouw van een nieuwe productiehal waardoor er een verdubbeling van de capaciteit wordt gerealiseerd.

HZ Solutions – onderdeel van de Alcomex Groep – Nederland (Hilvarenbeek): deze ultramoderne fabriek in Hilvarenbeek Nederland is volledig gespecialiseerd in de productie van alle voorkomende industriële veren. Het is met name gespecialiseerd in de volledig automatische productie van bevestigingsoplossingen van bandstaal. Op deze locatie is door de jaren heen een ultramodern machinepark geïnstalleerd om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige veren te voldoen.

Alcomex Nederland (Opmeer): Gespecialiseerd in torsieveren voor residentiële en industriedeuren. Ook is in Opmeer een magazijn gevestigd waarin de meest voorkomende deurveren op voorraad aanwezig zijn. Dit stelt ons in staat om “Just in time” te leveren. Afwijkende maten worden indien gewenst op klantspecificatie geproduceerd.

Alcomex Polen (Zielonka): Gespecialiseerd in de productie van deur- en trekveersystemen. Daarnaast worden er veel veersystemen geassembleerd op basis van intern ontwikkelde semiautomatische processen.

Alcomex India (Pune): Volledig toegespitst op de massaproductie van alle standaard deurveersystemen. Deze moderne fabriek produceert voor alle ALCOMEX-vestigingen en klanten en wekelijks worden er volle containers verscheept naar klanten of naar het centrale magazijnen in Opmeer en Zielonka.

logo alcomex