Veren op maat en klantspecifiek

Als partner ontwikkelt en produceert Alcomex al jaren technische veren en bladveren geschikt voor de meest uiteenlopende en veeleisende applicaties. Deze op maat gemaakte veren of veersystemen worden in overleg met de engineers van onze opdrachtgevers volledig afgestemd op de specifieke toepassing en na zorgvuldig testen als veerproduct geleverd.

 

Uw partner in veeroplossingen

Door vanaf het begin betrokken te zijn bij een project en productontwikkeling is het mogelijk onze 25 jaar productie-ervaring en de vakkennis volledig in te zetten. Onze engineeringsafdeling heeft een scala aan mogelijkheden in het testcentrum om in samenspraak met de engineers van de opdrachtgever het best mogelijke veerproduct of op maat gemaakte veer te ontwikkelen voor iedere applicatie.

In samenspraak met onze klanten wordt gezocht naar de beste technische oplossing voor specifieke maatwerkveren of applicaties. Door gebruik te maken van onze uitgebreide verenkennis, interne calculatieprogramma’s en praktische productiekennis wordt gezocht naar de meest economische oplossing voor ieder veerproduct.

Naast onze uitgebreide technische en praktische kennis van veren beschikken wij ook over veel additionele informatie over bijvoorbeeld:

  • Oppervlaktebehandelingen om de levensduur en corrosiebestendigheid te verbeteren: verzinken, verchromen, plastificeren (PTFE), speciale coatings, etc.
  • Reinigen: beitsen/passivering of ultrasoon processen
  • Specifieke eisen uit diverse marktsegmenten: waaronder Oil & Gas (Norsok materialen), Automotive (TS16949), Medische applicatie (Ti-grades of PTLR) of defensietoepassingen (MIL-specificaties)

Het productieapparaat van Alcomex

Ter ondersteuning van klantspecifieke oplossingen heeft Alcomex de beschikking over een uitgebreid en modern productieapparaat. In globale lijnen valt dit op te delen in de volgende groepen:

1. CNC-gestuurde buig- en wikkelmachines
2. Ponserij
3. Warmte- en nabehandelingen
4. Uitgebreide semiautomatische handwerkafdeling

Alle Alcomex productielocaties in Europa beschikken over de meest moderne WAFIOS productieapparatuur wat ons instaat stelt om flexibel ieder complex veer- of draadproduct naar wens en op maat te fabriceren.

Uiteraard hebben wij onze bestaande productieprocessen zo efficiënt en flexibel mogelijk ingericht. Hierdoor hanteren wij korte levertijden voor prototypes en houden we onze prijzen zo scherp mogelijk. Naast efficiëntie blijft Alcomex investeren in haar mensen en technologie, zodat wij u ook in de toekomst de “latest state of the art” oplossingen kunnen aanbieden.

 

Heeft u een aanvraag op maat?

Bent u opzoek naar op maat gemaakte veren voor uw project, dan adviseert het engineeringsteam van Alcomex u graag omtrent veerberekeningen of veerconstructies. U kunt uw aanvraag gemakkelijk indienen via ons formulier.

Leg uw uitdaging aan ons voor
logo alcomex