Alcomex heeft het ISO 9001:2015 certificaat toegekend gekregen

NEN-EN-ISO 9001:2015

TÜV Nederland heeft in april het ISO 9001:2015 certificaat voor kwaliteitsmanagement toegekend aan Alcomex Veren B.V. en Alcomex Verenfabriek B.V.

ISO 9001:2015 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Aan de hand van deze norm worden de belangrijkste bedrijfsprocessen in kaart gebracht en gecontroleerd. Er wordt gekeken of deze processen juist zijn ingericht en goed worden uitgevoerd, of dat er verbetering nodig is.

Continue kwaliteitsverbetering

Continu de kwaliteit verbeteren staat centraal in het toepassen van ISO 9001, dit gebeurt met behulp van de ‘plan-do-check-act-cyclus. Doordat medewerkers de processen goed leren kennen, raken zij steeds meer bewust van het gevolg van hun handelingen. Dit verhoogt de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de organisatie en de producten.

In de vernieuwde ISO 9001:2015 worden de risico’s en kansen van het bedrijf in kaart gebracht. Deze nieuwe norm is ontworpen om beter aan te sluiten op de uitdagingen van de huidige tijd. Ze zijn in de kern meer strategisch. Daarom ligt in de vernieuwde ISO veel meer nadruk dan voorheen op risicoanalyse en kennismanagement, maar ook op goed leiderschap.

De belangrijkste wijzigingen van ISO 9001:2015 ten opzichte van ISO 9001:2008 zijn:

 De focus op leiderschap en betrokkenheid bij het topmanagement

 Risicogericht denken

✓ Bredere kijk op risicomanagement en omgaan met kansen

✓ Nadruk op het meten en aanpassen van doelstellingen

✓ Communicatie en bewustwording

✓ Minder voorgeschreven eisen

Het behalen van het ISO 9001:2015 certificaat is een belangrijke stap, maar het betekent zeker niet het einde van het traject. Alle processen zullen voortdurend middels interne en externe audits gecontroleerd worden. Zo blijven Alcomex Veren en Alcomex Verenfabriek zichzelf constant verbeteren om de kwaliteit van de producten en dienstverlening evenals de klanttevredenheid verder te verhogen. Bekijk alle producten direct in onze webshop.

logo alcomex