Alcomex Springs-Pol produceert steeds meer

De vraag naar deurveren blijft groeien. De Alcomex Groep verstevigt haar positie in deze markt, wat resulteert in een stelselmatige toename van opdrachten. In deze situatie wordt het voldoen aan de behoeften van klanten een echte uitdaging, die Alcomex Springs-Pol met succes aangaat. De grafiek toont het productievolume van het bedrijf in 2018-2021, waarbij de waarden van mei tot december 2021 worden voorspeld. Er moet ook worden benadrukt dat het Poolse team niet afremt, zelfs niet in de moeilijkste omstandigheden. In 2019 veranderde het bedrijf van hoofdkantoor en verhuisde het naar een moderne faciliteit in Marki. Ondanks zo’n enorm logistiek project is de productie niet alleen niet gedaald, maar ook licht gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. In 2020 werd de wereld getroffen door de covid-19 pandemie en Polen was daarop geen uitzondering. De fabriek in Marki presteerde echter verrassend goed in deze extreme omstandigheden. Omwille van de gezondheid van onze medewerkers werkten we onder de meest vergaande sanitaire beperkingen. Dankzij de buitengewone mobilisatie van ons personeel kwam er 1000 ton meer producten uit de fabriek dan in het voorgaande jaar.

Deze groei van het productievolume gaf aan welke delen van de fabriek modernisering en ontwikkeling nodig hebben, zodat ze in de nabije toekomst geen beperking worden. Een daarvan is het opbergsysteem. In samenwerking met de fabrikant van magazijnstellingen, Mecalux, werd het magazijn van de fabriek bijna volledig gemoderniseerd. Door de reconstructie van de bestaande stellingen en de aanschaf van nieuwe konden we hogere opslagniveaus gebruiken, waardoor er extra ruimte overbleef voor een effectieve en veilige opslag van zowel draadspoelen als complete veren. Rekken voor het opslaan van veren in stalen dozen, die tegelijkertijd de verzendverpakking zijn, roterend tussen Alcomex Springs-Pol en klanten, bleken een bijzonder efficiënte oplossing te zijn. Deze innovaties maakten de logistieke processen een stuk eenvoudiger en sneller. De foto’s illustreren de nieuwe oplossingen in ons magazijn.

Een andere beperking in het productieproces zijn de ovens voor het temperen van veren. Aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar zullen de oude ovens bij Alcomex Springs-Pol worden vervangen door nieuwe apparaten, uitgerust met een automatisch transportsysteem voor het laden van de kamer en zorgen voor een snellere en tegelijkertijd meer energiebesparende verwarming Verwerken. De technische tests van de gecontracteerde apparaten in de fabriek van de fabrikant zullen binnenkort beginnen.

Gebruikmakend van de onvermijdelijke productieonderbreking van meerdere dagen in verband met de installatie van nieuwe ovens, zullen we tegelijkertijd een ingrijpende modernisering van beide shot peeninglijnen doorvoeren. Het doel van deze investering is niet alleen om hun technische staat te verbeteren, maar ook om hun efficiëntie en duurzaamheid te verhogen.

De laatste, maar zeker niet de minste belangrijke investering die voor het lopende jaar is gepland, is de aanschaf van nieuwe automatische veerwikkelmachines. Verouderde en versleten machines zorgen voor steeds meer overlast en verstoren vaak het productieproces. Aan het begin van het vierde kwartaal van dit jaar verwacht Alcomex Springs-Pol de levering van twee moderne, CNC gestuurde machines, die de efficiëntie van het proces zullen verhogen en het behoud van een hoog kwaliteitsniveau zullen garanderen.

We zijn klaar voor de volgende uitdagingen. U kunt op ons rekenen.

logo alcomex