Een strategie voor groei in een moeilijke markt

In een tijd waarin markten verzadigd lijken te zijn en de concurrentie hevig is, is groei essentieel voor het voortbestaan en succes van een bedrijf. Stilstand is achteruitgang, en bedrijven moeten voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden om te blijven groeien. Hierbij ziet Alcomex kansen in Zuid-Oost Europa. Dit is ontstaan uit de noodzaak om nieuwe markten aan te boren en de geografische reikwijdte van Alcomex te vergroten. Met de opkomst van de digitalisering en globalisering zijn er steeds meer mogelijkheden om buiten de eigen landsgrenzen te opereren. Door ons te richten op de buurlanden van Roemenië, waar Alcomex al een sterke basis heeft, konden verschillende expertises binnen het bedrijf effectief ingezet worden om nieuwe klanten aan te trekken. Ontdek onze best presterende veren op maat voor uw toepassing, zoals drukveren, trekveren, torsieveren en deurveren.

Samenwerking tussen internationaal en lokaal team

Het succes is te danken aan de samenwerking tussen het internationale verkoopteam voor deurveren en Cristian Paval, Commercial Manager voor Roemenië.  Het internationale team brengt waardevolle ervaring en kennis van de markten in de regio terwijl het verkooptalent van Cristian zorgt voor het leggen van de juiste contacten en het sluiten van deals. Samen vormen zij een sterk team dat in staat is om nieuwe kansen te identificeren en te benutten.

Successen in Kroatië en Griekenland

De eerste resultaten van het project zijn veelbelovend. Alcomex heeft nieuwe omzet weten te behalen in Kroatië en Griekenland, met diverse klanten die interesse hebben getoond in de producten en diensten. De bevestiging van de eerste facturen is een tastbaar bewijs van hun vooruitgang en het potentieel van deze markten.

Het succes in Kroatië en Griekenland motiveert Alcomex om door te gaan met dit project en het marktbereik verder uit te breiden. Alcomex is van plan om haar aanwezigheid in deze regio te versterken en meer klanten aan te trekken door middel van gerichte marketing- en verkoopinspanningen. Ze blijft zich richten op het vinden van nieuwe kansen en het leveren van waarde aan toekomstige klanten.

Conclusie

Dit is een voorbeeld van hoe bedrijven kunnen gedijen in moeilijke marktomstandigheden door zich te richten op groei en nieuwe kansen te benutten. Met de juiste strategie en samenwerking kunnen bedrijven succesvol nieuwe markten betreden en hun marktbereik vergroten. Alcomex kijkt uit naar de voortzetting van dit avontuur, we delen graag onze verdere successen met jullie!

logo alcomex