Een mooie nieuwe stap voor de Alcomex Springs Group

Wij maken vandaag bekend dat de Zweedse Lesjöfors Group en Alcomex samen een Europese leider in de verenindustrie zullen vormen. Dit is een belangrijke volgende fase voor ons bedrijf. Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden voor ons Alcomex-team en voor onze toekomst samen met Lesjöfors.

Met deze transactie wordt Lesjöfors onze meerderheidsaandeelhouder, waarmee ze deze rol overnemen van Nordian. Jelle van Vliet en Conrad Hietink blijven aandeelhouder en directeur van Alcomex. Dat verandert niet. Alcomex wordt een afzonderlijke divisie binnen Lesjöfors. Wij zullen ons groeitraject voortzetten terwijl we ons voordeel doen met de synergieën binnen de Lesjöfors Group – en met voortaan een nog breder en beter productaanbod voor onze klanten overal in Europa.

Het team van Alcomex heeft onze strategie van klantenservice en klantenrespons consistent waargemaakt. Het blinkt uit in kwaliteit, in doorlooptijden en stipte leveringen, kostenbesef, flexibiliteit en de ontwikkeling van technische oplossingen. Dankzij die aanpak hebben wij een echt Europees groeiplatform opgebouwd.

Deze transactie is een mijlpaal voor Lesjöfors. Lesjöfors is erg onder de indruk van de prestaties van Alcomex de afgelopen jaren en is enthousiast over wat we samen kunnen bereiken. Lesjöfors en Alcomex hebben een vergelijkbare bedrijfscultuur, soortgelijke operaties en een complementaire geografische footprint. Er is dus een sterke basis voor nieuwe mogelijkheden op onze markten.

Zoals reeds gezegd: wij blijven aan als minderheidsaandeelhouder en directeur om de onderneming verder te ontwikkelen. Zo kunnen we onze strategie voortzetten en versnellen. Dat was vanaf het begin van de besprekingen een duidelijke afspraak. Wij hebben geïnvesteerd in de kwaliteit en onze teams. En dat zal zo blijven. Onze mensen zetten zich vol overgave in voor de behoeften en de voorkeuren van onze klanten.

Alcomex werkt verder onder onze eigen merken en management. Dat ligt in lijn met de decentrale organisatie van Lesjöfors. Het bedrijf werkt altijd op die manier. Lesjöfors en Alcomex behouden hun eigen fabrieken, verkoopteams en operaties in alle landen. De verenmarkt is groot en uitdagend genoeg voor afzonderlijke merken, fabrieken en verkooporganisaties.

Wat verandert er aan ons werk? Aan de ene kant blijft alles bij het oude. We werken verder zoals we dat in de voorbije jaren hebben gedaan. Onze manier van werken blijft lean, flexibel en gefocust op onze klanten.

Aan de andere kant verruimen we onze mogelijkheden. Wij zullen nu over een gecombineerde Alcomex-catalogus van meer dan 10.000 standaardveren in voorraad beschikken. We zullen baat hebben bij inkoopvoordeel dat onze kosten verlaagt. We zien sterke mogelijkheden voor veren in ons productportfolio.

Conrad Hietink en Jelle van Vliet

logo alcomex