Het gloednieuwe trekverensysteem QUATTRO

Alcomex introduceert en uniek trekverensysteem voor garagedeuren: QUATTRO!

Het ontwerp combineert het gemak van installatie en extreem compacte inbouw met ultieme veiligheid in functioneren. Wij zijn er zelfs van overtuigd dat dit het enige trekverensysteem is dat echt volledig voldoet aan de geldende CE-normen. Mede daarom zijn we trots op het verleende patent op ons unieke ontwerp. QUATTRO biedt onze klanten duidelijk onderscheidend vermogen.

Alcomex QUATTRO is een geassembleerde set van 2 x 4 trekveren. Met deze set worden garagedeuren dus uitgebalanceerd met in totaal 8 trekveren, waarmee QUATTRO geschikt is voor residentiële deuren tot een standaard toepassingsbereik van 3.500 x 2.500 mm (b x h), maximaal deurgewicht 110 kg. Afhankelijk van de verhouding is technische toepassing zelfs mogelijk tot 4.000 x 3.000 mm (b x h).

quattro veer alcomex

Bekijk de brochure hier

Ook de voordelen zijn in viervoud:

1.VEILIGHEID

De Europese wetgeving, in NEN-EN 12453 (12604) vastgelegd (gebruiksveiligheid: eisen voor industriële, bedrijfs- en garagedeuren), schrijft voor dat bij breuk van een van de veren, maximaal 20 kg van het deurgewicht (200N) in onbalans mag zijn. Dit houdt in dat per veer maximaal 20 kg deurgewicht kan worden gebalanceerd. Deze eis stelt direct grote beperkingen aan deuren die voorzien zijn van een duplex trekveersysteem. Er mag niet op vertrouwd worden dat de ene veer eerder breekt dan de andere veer. Het Alcomex QUATTRO systeem voldoet in alle omstandigheden aan de regels. De daaruit voortvloeiende veiligheid voor de gebruiker van de deur is natuurlijk het belangrijkste voordeel.

2. UNIVERSEEL, MODULAIR

De modulaire opbouw van Alcomex QUATTRO biedt deurfabrikanten en leveranciers de mogelijkheid om de veren met eigen onderdelen aan het eigen deursysteem te monteren. Vanzelfsprekend zijn deze additionele hardware onderdelen, zoals katrol, stelstrip en bevestigingsmateriaal ook via Alcomex beschikbaar.

3.COMPACT CONSTRUCTIE, GROOT BEREIK

Het Alcomex QUATTRO veersysteem past met een maximale inbouwruimte van 35 x 50 mm ruimschoots in de meeste verticale railsystemen. De slimme integratie van 8 veren per set, resultaat in een standaard toepassingsbereik van garagedeuren tot 3.500 x 2.500 mm (b x h). De meest voorkomende garagedeuren vallen binnen deze maten. Afhankelijk van de verhouding is technische toepassing zelfs mogelijk tot 4.000 x 3.000 mm   (b x h). Voor grotere en bredere garagedeuren adviseren we om torsieveren toe te passen.

4. LEVENSDUUR

De meeste trekveren zijn uitgevoerd met een uitgebogen “oog” ter bevestiging van de veer aan de kabelset. Omdat dit oog het meest kwetsbare deel van een trekveer blijkt te zijn, heeft Alcomex besloten om voor het QUATTRO systeem deze constructie te vervangen door een slim ontworpen bevestigingssysteem. Hierbij wordt de veer gelijkmatig belast, wat de levensduur significant doet toenemen. Het verleende patent bevestigt onze visie!

De economische waarde van QUATTRO wordt bepaald doordat er slechts 25 voorraadsets nodig zijn voor de complete range deuren. Verder zijn het geminimaliseerde materiaalgebruik en ons efficiënte OEM-logistieke aanleversysteem de basis voor belangrijke besparingen.

U begrijpt dat wij meer dan bereid zijn om het QUATTRO systeem aan u toe te lichten of in uw deursysteem te demonstreren. Voor meer informatie kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen! Via onze webshop kunt u al uw trekveren online bestellen.

logo alcomex