De invloed van temperatuur en corrosie op veren

Een van de uitdagingen waar wij als verenproducent weinig invloed op hebben, is de combinatie van de gevraagde levensduur en de omstandigheden waarin de veer moet werken. Afhankelijk van de systeemeisen bepalen wij als eerste welk materiaal voldoende bestand is tegen corrosie en of dit toepasbaar is in de applicatie. Tegelijkertijd bepaalt Alcomex, binnen het opgegeven temperatuurbereik, of het gekozen materiaal nog voldoende mechanische eigenschappen heeft om te functioneren. Hiervoor blijkt de juiste combinatie vinden veelal een lastige opgave.

Het uitvoeren van oppervlaktebehandelingen is vrijwel nooit zonder risico. Alcomex voert deze behandelingen altijd uit in samenspraak met gespecialiseerde partners, om de kwaliteit van onze veerproducten en -oplossingen te waarborgen. Lees hier alles over onze materialen en hoe Alcomex materiaal en oppervlaktebehandeling als oplossing aanbiedt.

Een specifieke uitdaging met betrekking tot hoge temperaturen of een hoge mate van corrosie? Neem dan hier contact met ons op.

logo alcomex