De kwaliteit van Roestvrij staal (RVS) 316

Wat is RVS 316?

Roest Vast Staal, ook RVS of inox genoemd, is een legering van hoofdzakelijk ijzerchroom (min. 16%), nikkel en koolstof. RVS 316 is in hoge mate corrosie- en temperatuurbestendig (ca 400 °C)  wat het mogelijk maakt installaties uit de RVS 316 met stoom of chemische middelen te reinigen. De mechanische en thermische eigenschappen van RVS 316 maken dit materiaal uitermate geschikt om toe te passen in de voedingsmiddelenindustrie of andere marktsegmenten waar hygiëne en corrosiebestendigheid super belangrijk zijn. Let wel op! Alleen RVS soorten met het legeringselement molybdeen, zoals 316 en 316L (L=laag koolstof en daarom beter te lassen), zijn beter bestand tegen chloor en hebben een betere weerstand tegen putcorrosie, zwavelzuur is echter voor alle RVS soorten taboe, zeker in combinatie met een hoge vochtigheidsgraad en temperatuur.

Waarom RVS 316?

RVS 316 is in hoge mate corrosiebestendig en heeft een goede temperatuurbestendigheid wat het mogelijk maakt installaties met stoom te reinigen. Deze eigenschappen maken dit materiaal uitermate geschikt om toe te passen in de voedingsmiddelenindustrie waar hygiëne een belangrijke factor is.

Iedere applicatie heeft zijn specifieke eisen en RVS 316 is natuurlijk niet tegen alles bestand, mocht u daarom vragen hebben dan adviseren de specialisten binnen Alcomex u graag welk materiaal of coating te gebruiken. Neem direct contact op via ons contactformulier. Ga naar onze webshop om alle RVS veren direct online te bestellen.

logo alcomex