Kwaliteits management systeem

De noodzaak voor constante verbeteringen, investeringen en ontwikkeling

Kwaliteit is in een rationele zakelijke omgeving tegenwoordig vanzelfsprekend en markt specifieke kwaliteitssystemen zoals TS16949 (automotive), AS9001 (lucht- en ruimtevaart), ISO9001: 2015 (industrie), API-Q1 of ISO / TS / 29001 (Olie & Gas) of ICH-Q10 voor de farmaceutische markt zijn algemeen aanvaarde kwaliteitsborgingsystemen. Om daarom aan de verwachtingen van onze klanten of relaties te voldoen, is een QMS (Quality Management System) dus niet iets wat ‘leuk” is om te hebben, maar simpel een noodzakelijkheid in de moderne internationale zakenwereld.

Binnen de Alcomex groep hanteren we altijd de stelregel “first time right first time Quality” en samen met alle betrokken afdelingen bespreken we vooraf hoe we minimaal aan de verwachtingen van onze klanten kunnen voldoen.

De basis is uiteraard de klantspecificatie maar belangrijke aspecten waar altijd naar gekeken wordt zijn de mogelijkheid om JIT (Just in Time) te implementeren, meestal in combinatie met het verminderen van werkkapitaal voor beide partijen. Door een robuust kwaliteitsborgingsysteem is het vaak mogelijk bestaande veiligheidsvoorraden of onnodige buffers te elimineren met als uiteindelijk doel  een betrouwbare en gegarandeerde supply chain tegen de laagst mogelijke kosten.. Zorgeloze betrouwbaarheid is echter in alle gevallen de sleutelfactor en omvat naast productkwaliteit, maakbaarheidsstudies zoals PFMEA: Product- of Proces Failure Mode Effect Analyses) uiteraard ook alle administratieve procedures.

Door constant onze bedrijfsprocessen te monitoren en te verbeteren, maar vooral te  blijven investeren in het kennisniveau van de organisatie, maakt het mogelijk om in te spelen op de specifieke vereisten van onze klanten (niet alleen nu maar ook in de toekomst) maar zoals altijd is goede communicatie de cruciale succesfactor om een ​​geweldige partner te worden en te blijven.

Alcomex heeft daarom  de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in de implementatie van een robuust QMS om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en klaar zijn voor de toekomst

qualität management system

logo alcomex