Alcomex preferred supplier PAL-V

Toen Robert Dingemanse vijftien jaar geleden met zijn idee voor een vliegende auto kwam, namen weinig mensen hem serieus. Inmiddels heeft de PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) goedkeuring van de RDW, de wagen mag de weg op. “Er zijn tot onze verbazing alleen al in Nederland al ruim 50 vliegende auto’s besteld en aanbetaald, iedere week komt er wel een bestelling bij. In 2023 worden de eerste wagens uitgeleverd. En ook hebben we bestellingen uit 14 andere landen.

De PAL-V Liberty heeft een actieradius van 500 kilometer en vliegt gewoon op Euro 95. Op dit moment is dat de enige manier om een effectieve range te behalen, aangezien de batterijtechniek nog niet volwassen genoeg is. Accu’s hebben momenteel een lage energiedichtheid waardoor ze nog te zwaar zijn. In de komende jaren wordt er natuurlijk gekeken naar alternatieve brandstoffen, hybride oplossingen en de verbeterde batterijtechnieken.

Alcomex heeft meegewerkt aan het ontwerp en de oplossingen op het gebied van veren. Zo licht mogelijke constructies. Met deze oplossingen en service mocht Alcomex Veren de veren voor PAL-V Liberty leveren en is na een succesvolle audit toegevoegd aan de Approved Supplier List van PAL-V. De award hiervoor konden we afgelopen november eindelijk is ontvangst nemen.

logo alcomex