Nog meer gemak voor de klant!

Alcomex e-commerce

Sinds de lancering van de nieuwe internationale webshop in november 2020 heeft Alcomex hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van het e-commerce platform waardoor het nog gemakkelijker voor klanten wordt om het platform te vinden.

Lancering van internationaal Europees platform

Met het toevoegen van het internationale .com-webshop-platform is het sinds januari voor inkopers, bedrijven en consumenten mogelijk om te bestellen uit meer dan 25 landen: Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Noorwegen. Een mooie mijlpaal om de online en marktleiderspositie van Alcomex verder te verstevigen in Europa.

Voorbeeld van de .com-webshop voor heel Europa.

Een “boutique en ligne” voor Frankrijk

Vlak nadat het internationale platform is opgezet, werd het ontwikkeltraject opgevolgd met de lancering van een webshop voor Frankrijk in februari. Hierdoor is het complete assortiment van 4.000+ veren vanaf heden gemakkelijk online te bestellen, worden deze snel geleverd en kunnen gebruikers in Frankrijk profiteren van alle voordelen van de webshop zoals deze ook voor Nederland en Duitsland gelden.

De uitbreiding van online marketing: Google Mijn Bedrijf & Google Shopping

Nieuwe platformen vragen om het benutten van nieuwe kansen, waardoor we ook op het gebied van online marketing een aantal essentiële stappen hebben gezet:

Google Mijn Bedrijf

Met het toevoegen van onze producten binnen Google Mijn Bedrijf wordt Alcomex lokaal meer zichtbaar rondom haar productcategorieën. Een visuele weergave van onze producten die extra aandacht geeft aan lokale zoekopdrachten in Google.

Voorbeeld van de productcategorieën in Google Mijn Bedrijf.

Google Shopping

Door het inzetten van Google Shopping krijgt het zoeken van de juiste veer binnen Google een nieuwe dimensie. Veren zijn op productniveau, visueel zichtbaar in Google. Waardoor websitegebruikers die op zoek zijn naar een specifiek materiaal of specifieke maatvoering nog sneller op de juiste pagina de webshop binnenkomt.

Voorbeeld van de inzet van Google Shopping door Alcomex.

Gebruikersgemak blijft centraal staan

Of het nu gaat om de Franstalige webshop, de internationale webshop voor andere landen in Europa of de al langer bestaande Nederlandstalige of Duitstalige webshop. Gebruikersgemak blijft voor Alcomex het uitgangspunt.

De belangrijkste voordelen van de webshop

1. Hogere mate van veiligheid en snelheid

Door het toepassen van de nieuwste webtechnieken navigeert u sneller door de webshop, reageert het systeem sneller op verzoeken en zijn uw opgeslagen gegevens nog veiliger.

2. Uitgebreide filters en sorteerfunctie

Filteren en sorteren is in de nieuwe webshop mogelijk op iedere specificatie van een type veer. Door onze uitgebreide selectiefilters en sorteeropties kunt u gemakkelijk de juiste veer uit onze 4000+ veren op voorraad vinden.

3. Duidelijke bestelflow

De verbeterde bestelflow zorgt ervoor dat u, na het aanmaken van een account, in slechts 3 simpele stappen uw verenbestelling kunt doorgeven. Het is in de nieuwe webshop ook mogelijk om als ‘gast’ een bestelling te doen.

4. Uitgebreide betaalmogelijkheden

Wij staan voor toegankelijkheid. Hierom bieden we een breed scala aan betaalopties aan voor zowel zakelijke als particuliere klanten:

  • iDeal of Bancontact;
  • Creditcard (VISA, Mastercard en Maestro);
  • of (in sommige gevallen) op rekening betalen.

5. Kosteloos uw eigen account aanmaken

Wist u dat u zonder verplichting of kosten een eigen account in onze webshop kunt aanmaken? Zo kunt u gemakkelijk producten uit voorraad bestellen, uw orders bekijken en herhaalbestellingen doen.

Ontdek de voordelen en het gemak van onze webshop zelf! Maak hier uw gratis account aan.

logo alcomex