De rol van de Alcomex Groep in Railway

Alcomex group railway

Onze moderne samenleving beweegt letterlijk en figuurlijk op de rails, en de Alcomex groep staat aan de frontlinie van vooruitgang in de spoorwegindustrie. In een wereld waarin veiligheid en innovatie centraal staan, speelt Alcomex een cruciale rol in het optimaliseren van onze spoorwegen en treinen.

De Groeiende Uitdaging van de Spoorwegen

De constante groei van treinreizigers zet ons spoorwegnet en treininfrastructuur onder druk. Ondanks talloze uitbreidingswerkzaamheden in de afgelopen jaren, is het duidelijk dat er meer nodig is om deze groeiende vraag te accommoderen. 

Alcomex in Actie: Project op de Kijfhoek

In 2023 heeft de Alcomex groep, in samenwerking met Kampa International, een indrukwekkend project voltooid op het rangeerterrein de Kijfhoek tussen Barendrecht en Zwijndrecht. Het betrof de implementatie van een nieuwe railbevestiging, specifiek aangepast aan de veranderingen in de trolleys op de Kijfhoek. Deze aanpassing voldeed niet alleen aan de Europese richtlijnen voor spoorbevestigingssystemen (EN 13149 – 1 tot 8), maar creëerde ook de benodigde ruimte tussen de bevestiging en de rails.

rangerterein klijfhoek
© ANP
railway kijfhoek
© 2020 foto/photo Siebe Swart

Een Betrouwbare Partner in het Spoorwegsegment

De Alcomex groep heeft in de afgelopen jaren haar reputatie als betrouwbare partner in het railway segment versterkt. Een van de belangrijke focusgebieden is geluidsvermindering. In overeenstemming met een mededeling aan het Europees Parlement en de Raad, waarin wordt benadrukt dat geluidsniveaus moeten worden verminderd om gezondheidsschade te beperken, heeft Alcomex innovatieve oplossingen gepatenteerd.

Innovatie voor Geluidsreductie

De gepatenteerde innovaties van de Alcomex groep tonen niet alleen productietechnische voordelen, maar ook aanzienlijke prijsvoordelen ten opzichte van bestaande bladveertoepassingen. Het bevestigen van geluidsreducerend materiaal aan de rails is niet alleen een technologische doorbraak, maar ook een economisch verantwoorde keuze.

Toekomst Met Alcomex

Bent u geïnteresseerd in de toonaangevende oplossingen van de Alcomex groep? Wij staan klaar om uw aanvragen te verwelkomen en u te laten kennismaken met de innovatieve toekomst van de spoorwegindustrie. Samen bewegen we vooruit, op een veilige en efficiënte manier.

logo alcomex