Drukveren

Drukveren

"<yoastmark

De drukveer is wellicht de meest bekende uitvoering van een veer en zijn in veel gevallen gebaseerd op een standaard DIN-programma. Alcomex drukveren worden op meerdere locaties in Europa geproduceerd en alle fabrieken beschikken over een scala aan speciale geautomatiseerde CNC verenbuig/-wikkelmachines (meestal WAFIOS).

Net als trekveren is de “drukkracht” die door een veer kan worden gegenereerd afhankelijk van het gebruikte materiaal en de afmetingen. Deze gegevens leiden tot de veerconstante:

c = glijmodulus x d⁴/(8 x Dm³ x nw) (Klik op de pijl voor uitleg bij deze berekening)
c= veerconstante [N/mm indrukking]
glijmodulus= materiaalafhankelijk
d= draaddikte
Dm= diameter hart op hart (van de veer)
nw= werkzame wikkelingen

 

Drukveren uit voorraad

Standaard DIN drukveren zijn uit voorraad leverbaar en gemakkelijk online te bestellen in onze webshop. Indien u over de technische gegevens beschikt, kunt u gebruik maken van onze drukveer-calculator.

Ga naar de veer-calculator

 

Drukveren op maat

Naast onze voorraad veren produceert Alcomex ook klantspecifieke, op maat gemaakte drukveren. Denk hierbij aan verschillende materialen, afmetingen, nabehandelingen en afwerking. Door gebruik te maken van de meest moderne productiemiddelen zijn wij in staat om met een korte omsteltijd van onze machines te werken en bieden wij ook kleine series maatstukken aan tegen een aantrekkelijke prijs.

Leg uw uitdaging aan ons voor

 

logo alcomex