Drukveren

Drukveren

Alle drukveren in deze catalogus zijn gestandardiseerd. alle belangrijke technische gegevens zijn al voor u berekend en overzichtelijk terug te vinden.


Standaard drukveren leveringsprogramma

Deze catalogus bevat het Alcomex standaard leveringsprogramma, conform DIN 13906. Voorraad veren zijn alleen in verenstaal C75, EN 10270-1 1.1200 of in RVS 301/302, EN 10720-2 (1.4310) in de catalogus opgenomen. Bijzondere drukveren, zoals stempelveren bieden wij u ook aan en zijn ook in de catalogus opgenomen. U kunt hier de catalogus downloaden.

Hier downloaden

Drukveren uit voorraad

Bent u een particuliere klant of wilt u in de webshop drukveren bestellen? Dan kunt u deze link volgen. Alle standaard veren, genoemd in de catalogus, zijn in onze webshop terug te vinden. u kunt vaker standaard veren kopen door een account maken aan te maken. Ons systeem slaat uw orders op, zodat u deze altijd kan inzien en met 1 knopdruk opnieuw kunt bestellen

Ga naar de webshop

Klantspecifieke drukveren

Naast onze voorraad drukveren produceert Alcomex ook klantspecifieke, op maat gemaakte drukveren. Denk hierbij aan verschillende materialen, afmetingen, nabehandelingen en afwerking. Door gebruik te maken van de meest moderne productiemiddelen zijn wij in staat om met een korte omsteltijd van onze machines te werken en bieden wij ook kleine series maatstukken aan tegen een aantrekkelijke prijs.

Leg uw uitdaging aan ons voor

Drukveren fabrikant

Alcomex is de grootste drukveren fabrikant van Europa. De drukveer is wellicht de meest bekende uitvoering van een veer en zijn in veel gevallen gebaseerd op een standaard DIN-programma. Alcomex drukveren worden op meerdere locaties in Europa geproduceerd en alle fabrieken beschikken over een scala aan speciale geautomatiseerde CNC verenbuig/-wikkelmachines (meestal WAFIOS).

Net als trekveren is de “drukkracht” die door een veer kan worden gegenereerd afhankelijk van het gebruikte materiaal en de afmetingen. Deze gegevens leiden tot de veerconstante:

c = glijmodulus x d⁴/(8 x Dm³ x nw) (Klik op de pijl voor uitleg bij deze berekening)
c = veerconstante [N/mm indrukking]
glijmodulus = materiaalafhankelijk
d = draaddikte
Dm = diameter hart op hart (van de veer)
nw = werkzame wikkelingen
logo alcomex