Drukveren

Drukveren

Alle drukveren in deze catalogus zijn gestandardiseerd. alle belangrijke technische gegevens zijn al voor u berekend en overzichtelijk terug te vinden.

Drukveren op maat

Naast onze voorraad drukveren produceert Alcomex ook klantspecifieke, op maat gemaakte drukveren. Denk hierbij aan verschillende materialen, afmetingen, nabehandelingen en afwerking. Door gebruik te maken van de meest moderne productiemiddelen zijn wij in staat om met een korte omsteltijd van onze machines te werken en bieden wij ook kleine series maatstukken aan tegen een aantrekkelijke prijs.

Drukveren op maat

Drukveren uit voorraad

Bent u een particuliere klant of wilt u in de webshop drukveren bestellen? Dan kunt u deze link volgen. Alle standaard veren, genoemd in de catalogus, zijn in onze webshop terug te vinden. u kunt vaker standaard veren kopen door een account maken aan te maken. Ons systeem slaat uw orders op, zodat u deze altijd kan inzien en met 1 knopdruk opnieuw kunt bestellen.

Ga naar de webshop

Standaard drukveren leveringsprogramma

Deze catalogus bevat het Alcomex standaard leveringsprogramma, conform DIN 13906. Voorraad veren zijn alleen in verenstaal C75, EN 10270-1 1.1200 of in RVS 301/302, EN 10720-2 (1.4310) in de catalogus opgenomen. Bijzondere drukveren, zoals stempelveren bieden wij u ook aan en zijn ook in de catalogus opgenomen. U kunt hier de catalogus downloaden.

Hier downloaden

Drukveren assortiment van hoge kwaliteit

In deze video krijgt u een blik op ons uitgebreide assortiment hoogwaardige drukveren conform DIN 13906. Deze veren bieden een kwaliteitsvolle oplossing voor uw toepassing. Vraag de brochure aan.

Drukveren fabrikant

Alcomex is de grootste drukveren fabrikant van Europa. De drukveer is wellicht de meest bekende uitvoering van een veer en zijn in veel gevallen gebaseerd op een standaard DIN-programma. Alcomex drukveren worden op meerdere locaties in Europa geproduceerd en alle fabrieken beschikken over een scala aan speciale geautomatiseerde CNC verenbuig/-wikkelmachines (meestal WAFIOS).

Net als trekveren is de “drukkracht” die door een veer kan worden gegenereerd afhankelijk van het gebruikte materiaal en de afmetingen. Deze gegevens leiden tot de veerconstante:

c = glijmodulus x d⁴/(8 x Dm³ x nw) (Klik op de pijl voor uitleg bij deze berekening)
c = veerconstante [N/mm indrukking]
glijmodulus = materiaalafhankelijk
d = draaddikte
Dm = diameter hart op hart (van de veer)
nw = werkzame wikkelingen

Wat doet een drukveer?

Een drukveer is ontworpen om weerstand te bieden tegen samendrukkende krachten, waardoor hij energie opslaat en deze weer vrijgeeft wanneer de kracht wordt verminderd. Wil je meer weten over wat een drukveer doet, dan kan dat hier.

Hoe bereken je de sterkte van je drukveer?

De sterkte van een drukveer bereken je door de veerconstante (k) te gebruiken, die je vindt met de formule: k = (Gxd4)/(8xD3 xn)

– G staat voor de schuifmodulus,
– d voor de draaddiameter,
– D voor de middellijn van de veer,
– n voor het aantal werkzame windingen.

Welke drukveer heb ik nodig?

De keuze voor een drukveer hangt af van de vereiste sterkte, de ruimte waarin de veer moet passen en de omgeving waarin deze wordt gebruikt. Bepaal de belasting, de maximale kracht en de maximale compressie die de veer moet kunnen weerstaan, en kies op basis daarvan de geschikte veer. Wij helpen u met het kiezen van de juiste drukveer via onze tool.

logo alcomex