Automatisering van verschillende processen binnen Alcomex

Automatisering verschillende processen Alcomex

Bij Alcomex zijn wij constant bezig om verschillende processen binnen het bedrijf te verbeteren, zodat wij optimaal onze klanten kunnen bedienen van onze hoge kwaliteit drukveren, trekveren, torsieveren en deurveren. Op dit moment hebben wij de taak op ons genomen om de processen binnen het bedrijfsbureau, de salesafdeling en magazijn & expeditie te automatiseren.

Nieuwe ontwikkelingen

Het afgelopen jaar hebben wij de implementatie van magazijnbeheersysteem voltooid. Dit heeft geleid tot een versnelling van logistieke processen die nu foutloos worden uitgevoerd. Een toename aan orders en verzoeken hebben ertoe geleid dat er binnenkort een nieuw systeem wordt gelanceerd op de salesafdeling.

Wij bevinden ons momenteel in de informatiefase, waar de wensen en mogelijkheden met verschillende IT-partijen worden besproken. Daarvoor moeten de werkprocessen gedetailleerd worden uitgewerkt.

Geavanceerde software

De bedoeling is om dit jaar te kunnen beginnen met de implementatie van de software. Met behulp van OCR – optical character recognition – kunnen bestellingen en aanvragen van onze klanten rechtstreeks in Exact worden geïmporteerd als een order of offerte. Inkomende bevestigingen worden op dezelfde manier verwerkt.

Alle orders en offertes worden toegevoegd in een automatische workflow. Binnen deze workflow zullen de orders en offertes langs verschillende afdelingen gaan, waarbij (mail-) communicatie en documentatie direct kunnen worden toegevoegd. Deze methode reduceert zowel de algemene verwerkingstijd als de kans op fouten. Zowel klanten als Alcomex zelf zullen hiervan profiteren.

Een bijkomend voordeel is dat we met het nieuwe systeem, vrijwel papierloos gaan werken. Dit is goed voor het milieu en natuurlijk de kosten.

Een specifieke uitdaging op maat? Neem dan nu contact met ons op.

Door: Marc van der Meer | Manager Bedrijfsbureau Alcomex Veren
logo alcomex