Klant aan het woord: Rolas Mechanical Services

Rolas Mechanical Services is al ruim 65 jaar actief in de constructie, revisie, montage en onderhoud van (gecertificeerde) las- en constructieprojecten. Alcomex heeft tijdens de langdurige samenwerking meermaals veren en veeroplossingen mogen leveren voor verschillende projecten van Rolas Mechanical Services.

header rolas alcomex veren

Het project

In oktober 2017 hebben Rolas Mechanical Services en Alcomex Veren B.V. een project ondernomen waarbij veren in drukdozen (zie foto’s) werden gemonteerd. De volgende uitdaging stond hierin centraal: een type veer die toegepast wordt om een gasdichte, glijdende afdichting te vormen in een omgeving waarbij de temperatuur oploopt tot 250 ℃.

Onze veeroplossing

Alcomex staat continu voor de uitdaging hoe de gevraagde levensduur en de omstandigheden waarin een veer moet werken, gecombineerd kunnen worden. Afhankelijk van de systeemeisen stellen wij als eerste vast welk materiaal toepasbaar is in de applicatie. Daarnaast bepaalt Alcomex, binnen het opgegeven temperatuurbereik, of het gekozen materiaal nog voldoende mechanische eigenschappen heeft om te functioneren.

Als oplossing voor Rolas heeft Alcomex conische drukveren ontworpen. In totaal zijn er 178 onderdelen gereviseerd en daarvan is de helft voorzien van nieuwe verende afdichtingen.

Rolas over Alcomex

“Allereerst gebruiken wij veren van Alcomex omdat ze een goede prijs-kwaliteitsverhouding hanteren en daarnaast een zeer prettig klantcontact onderhouden. Je hebt het gevoel dat er voor je klaar gestaan wordt en in tijden waar steeds snellere oplossingen worden verwacht, is het prettig hierin een stabiele partner te hebben.”

logo alcomex