Vacature: Technisch Commercieel Adviseur

Alcomex Springs Groep Europa

Locatie: VIOD Veren Breukelen

Over de functie

Heb jij een salesfunctie in de industriële sector en weet jij als geen ander technische salesgesprekken met klanten te voeren? Wil jij meegroeien met een internationale verenfabriek die lef en energie hoog in het vaandel heeft staan? Dan gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen van de functie Technisch Commercieel Adviseur bij Alcomex Industriële Veren Nederland.

Maandagochtend. Je zit met je collega’s van het Commercial Team Nederland aan de vergadertafel in Breukelen. Jullie hebben overleg gehad en gaan straks allemaal jullie eigen weg, maar jij deelt nog even een leuk nieuwtje: je hebt straks je tweede afspraak bij een mooie, potentiële klant in de automobielindustrie. Enthousiast vertel je over de unieke specificaties die je voor wilt stellen. Vrij complexe specificaties voor bladveren, waarbij je rekening houdt met onder andere toleranties en oppervlaktebehandelingen. Vorige week heb je hiervoor samen met collega’s van Operations & Engineering een calculatie en een maakbaarheidsanalyse gedaan. Dat was even een puzzel, maar jij ziet zoiets als een geweldige uitdaging. Want jij vindt het gaaf om je kennis hierover verder uit te diepen en bovendien voegt deze offerte grote waarde toe in het bereiken van de commerciële doelstellingen van Alcomex. 

Na enthousiaste reacties van je collega’s aan de vergadertafel, stap je vol energie in de auto naar de klant. Je bent klaar voor de pitch! Jouw contactpersoon op locatie luistert met aandacht naar jouw vindingrijke ideeën voor de gevraagde veren. Toch houdt hij de boot in eerste instantie af. Het is hem iets te ‘out-of-the-box’. 

Jij schiet niet in paniek. Je houdt het hoofd koel en onderhoudt het goede contact met de klant. Na een paar weken weet je hem alsnog te overtuigen. Yes, gelukt!

Over de functie

 • Jij weet het beste uit een technisch salesgesprek te halen. Door jouw kennis en ervaring weet je ‘de vraag achter de vraag’ te achterhalen en de potentie van klanten optimaal te benutten. 
 • Samen met je salescollega’s haal je klanten binnen die veren nodig hebben. Van lead tot opdrachtbevestiging, jij zit het hele traject er bovenop. 
 • Je maakt in samenwerking met je collega’s van Operations & Engineering technische calculaties en beoordeelt de technische maakbaarheid van het gewenste product.
 • Op basis van deze calculaties en de maakbaarheidsanalyse stel je offertes op.
 • Je voert marktonderzoek uit en houdt trends en ontwikkelingen bij.
 • Je onderhoudt je klantnetwerk en brengt bestaande klanten op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.
 • Met jouw kennis en ervaring ondersteun je het lokale Commercial Team, maar ook de teams van andere Alcomex-locaties in Nederland.
 • Je analyseert verkoopresultaten en voert verbeteringen door in het werkproces.

Waar ga je werken?

Alcomex Veren BV, aangenaam! Wij zijn onderdeel van Alcomex Springs Group: een snelgroeiend, internationaal bedrijf op het gebied van industriële veren en marktleider als het gaat om deurveren. Hoe dat komt? Wij geloven al sinds 1992 in nauwe samenwerking met onze klanten. Voor hen verzorgen we solide maatwerkoplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Klanten kunnen met al hun technische vraagstukken over veren bij ons terecht, want de continuïteit van hun bedrijfsvoering gaat ons aan het hart.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden? 

Als je bij ons aan de slag gaat, dan kom je terecht bij een energieke, hardwerkende groep mensen. In het Commercial Team, dat bestaat uit zo’n 10 collega’s, gaan de handjes écht uit de mouwen. Je werkt ook nauw samen met collega’s van Operations & Engineering. Zij doen niets liever dan samen met jou unieke, hoogwaardige veren maken. Gezelligheid vinden we ook belangrijk en daarom vieren we het binnenhalen van een grote order door met elkaar een hapje te gaan eten. 

Alcomex Veren BV heeft drie locaties in Nederland, in Opmeer (hoofdkantoor), Breukelen en Hilvarenbeek. De hoofdlocatie voor deze vacature is Breukelen. Woon je echter meer in de buurt van Opmeer of Hilvarenbeek dan nodigen we je zeker uit om te solliciteren. Op termijn is het namelijk mogelijk om deels vanuit deze locaties te werken. 

Criteria

Wat vragen we van jou?

 • HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde. Specifieke kennis brengen wij je zo nodig bij. 
 • Zo’n 5 à 7 jaar ervaring in een soortgelijke salesfunctie.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels. 
 • Je bent resultaatgericht; je krijgt er energie van om het beste uit de relatie met je klanten te halen.
 • Je bent servicegericht (“Customer first” is ons motto) en een empathische verbinder, je zoekt verbinding met klanten en ook met collega’s. 
 • Je bent analytisch sterk en beschikt over een goed probleemoplossend vermogen. Je ontrafelt informatie eenvoudig en analyseert deze op effectieve wijze. Je herkent de oorzaken van problemen en stelt realistische en praktische oplossingen voor om deze aan te pakken.

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je van ons?

 • Een uitdagende, fulltime functie (39 uur) met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een zeer competitief salaris, afhankelijk van je vooropleiding en ervaring (jouw salaris valt onder de CAO Metaal & Techniek).
 • Een bonus / eindejaarsuitkering afhankelijk van je functioneren.
 • 25 vakantiedagen en 6,5 ADV-dagen.
 • Een (elektrische) auto van de zaak.
 • Een pensioen bij Pensioenfonds Metaal & Techniek.
 • De mogelijkheid om (in overleg) hybride te werken.
 • Een individueel ontwikkelingsplan om te groeien als persoon en in de functie die je hebt.
 • Gezellige en betrokken collega’s die het weekend graag op tijd inluiden.
 • En last but not least: de mogelijkheid om de prachtige, technische verenwereld te ontdekken en vloeiend ‘Veers’ te leren spreken.

Collega Matthijs vertelt

“Alcomex is een bedrijf waarbij je als techneut je hart kan ophalen. Je kan dagelijks de veren geproduceerd zien worden, waarvan je weet voor welke klanten deze zijn en wat erop verdiend wordt. De combinatie van techniek en commercie maakt het interessant. Daarnaast is Alcomex een bedrijf met oog voor zijn medewerkers. Plezier in je werk hebben staat bij ons bovenaan. En we vieren onze successen.”

Geïnteresseerd? Neem dan contact op!

Indien je belangstelling hebt voor deze vacature, of nadere informatie wilt ontvangen, neem dan contact op met Matthijs Kloosterboer tel. 0226-351122. Of verstuur gelijk je sollicitatie via onderstaande knop!

logo alcomex