Oplossingen van de wieg tot de Airbus A380

Veren op maat, wij denken met u mee

Veel van onze relaties benaderen ons in een vroeg stadium met het verzoek om mee te denken over veren en veeroplossingen voor (nieuwe) applicaties. Voor ons is dat prettig, want dit maakt het mogelijk om onze ervaring en kennis direct om te zetten in praktische oplossingen.

Het begint meestal met de keuze van materiaal of misschien een speciale coating die bestand is tegen een bepaald medium. Materiaalkeuze is altijd een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces omdat dit het uitgangspunt is van alle berekeningen. Door de jaren heen heeft Alcomex veel kennis opgedaan omtrent het gedrag van materialen, oppervlaktebehandelingen en speciale coatings in de praktijk en die kennis delen we natuurlijk graag met u als klant.

Zodra alle technische vragen over krachten, inbouwmaten, bevestigingen, verwachting van levensduur en andere specifieke klantwensen zijn beantwoord, maken we een ontwerp. Daarna laten we samples maken en, indien nodig, testen wij deze samples in ons geavanceerde testcentrum. Aangezien applicaties steeds complexer worden en aan hogere eisen moeten voldoen heeft Alcomex begin dit jaar veel geïnvesteerd in haar test- en meetapparatuur.

Uw uitdaging is onze uitdaging

Ook worden wij vaak geconfronteerd met situaties a la “het werkt niet”, “kunt u dit maken” of “deze veren gaan te snel stuk”. Al deze situaties zorgen voor interessante uitdagingen. Het blijft altijd leuk als iemand met een antieke veer bij ons binnenwandelt met de vraag ”Deze is stuk, heeft u voor mij een nieuwe?”. Speciaal laten maken is dan vaak geen optie, dus gaan we in samen met de klant op zoek een alternatieve oplossing, dit kan zowel een veer uit voorraad zijn of een geheel op maat gemaakte oplossing, afgestemd op de wensen van de klant.

Of het nu maatwerk is of een volledig nieuw ontwerp, het blijft altijd een leuke uitdaging om tot een passende oplossing te komen. Uw uitdaging aan Alcomex voorleggen? Neem dan direct contact met ons op. In onze webshop kunt u direct al uw veren online bestellen.

Door: Marco Dekker | Hoofd Research & Development
logo alcomex