Klant aan het woord: Eurofast® Adjustable Screw

Eurofast® is al ruim 40 jaar dé specialist in kwalitatief hoogwaardige bevestigingssystemen voor zowel vlakke daken als cladding. Begonnen in Nederland als familiebedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf aanwezig in meer dan 25 Europese landen. Eurofast® biedt oplossingen voor verschillende vlakke daken en cladding-systemen en richt zich op het ontwikkelen, produceren en distribueren van de hiervoor bestemde bevestigingssystemen.

header eurofast alcomex veren

De uitdaging

Elk dak heeft tegenwoordig een isolatielaag, en bij veel daken is deze isolatie in afschot waarbij verschillende lengtes van bevestigers nodig zijn om dit vast te zetten. Zo kan aan het begin van het dak de isolatielaag 10 centimeter zijn en kan deze eindigen bij 25 centimeter. Eurofast® stond voor de uitdaging om een type bevestiger voor daken te ontwikkelen, die geschikt is voor afschotisolatie in betonnen ondergronden.

Alcomex als oplossingsgerichte partner

De oplossing die ontwikkeld is voor deze uitdaging is de ‘aanpasbare schroef’: Eurofast® Adjustable Screw (EAS) die op verschillende lengtes vastgezet kan worden. Deze schroef is mede tot stand gekomen door het unieke veerproduct dat Alcomex heeft geleverd en het meedenken tijdens de ontwikkelfase van de samenwerking. Door vanaf het begin van een project mee te denken over de veerconfiguratie, het benodigde krachtenspel en de inbouwruimte, geeft dit de mogelijkheid om al onze ervaring en kennis optimaal te benutten.

Uitwerking project Eurofast Alcomex Aanpasbare Schroef

Eurofast® over Alcomex

“We werken nu bijna een jaar samen met Alcomex en zien Alcomex hierin als een behulpzame organisatie die pro-actief mee denkt aan de oplossing. Zelfs toen we bij aanvang van het project een aantal keren terug naar de tekentafel moesten, kwamen we er samen uit.”

logo alcomex