Roaring times! Fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2022!

2021 was wederom een welbewogen jaar. Een jaar vol met uitdagingen, maar ook kansen en vooruitkijken naar de toekomst.

Ook dit jaar heeft Alcomex hard gewerkt aan het zijn van een uitstekende partner met een betrouwbare performance. We mogen dan ook trots zijn op het zien toenemen van onze NPS score (klantbeoordeling) van 52 naar 54, wat beaamt dat klanten dit gevoel ook dragen.

Wij staan voor een optimale klanteservice, geavanceerde veren technologie, de nieuwste productietechnieken en operational excellence. Hierom staan we niet stil, maar kijken we naar de toekomst. Waarin continue verbeteringen en ontwikkelingen de standaard is. Zo kunnen wij als partner in veren optimaal inspelen op de vraagstukken en wensen van de u als klant.

Roaring times! De Alcomex ontwikkelingen van 2021

Ook in 2021 stond Alcomex niet stil. Tijden zoals deze vereisen een adaptieve aanpak; bedrijven moeten flexibel zijn om op onverwachte trends of veranderingen te reageren, maar tegelijk ook een stabiele, sterke en duidelijke strategie aanhouden. We nemen jullie graag mee in een aantal noemenswaardige hoogtepunten van afgelopen jaar.

1. Alcomex Climate Journey

De opwarming van de aarde is een grote uitdaging voor de wereld. Bij Alcomex beschouwen we dit dan ook als een belangrijk onderwerp waarvoor we, samen met onze stakeholders, onze verantwoordelijkheid moeten nemen.

Naast het reduceren van de Alcomex CO-2 emissie door verschillende reductie initiatieven compenseert Alcomex zijn gehele CO-2 emissie footprint door het planten van bomen. Afgelopen jaar hebben we maar liefst 6.800 bomen laten planten om de CO-2 emissies te compenseren.

De uitdagingen van energie transitie biedt Alcomex de mogelijkheid om hierin een leidende, en toonaangevende rol in de veren industrie in te nemen.

2. Online groei van de Alcomex Groep

Een belangrijke pijler van groei is onze digitale uitbreiding. Zo hebben we in het afgelopen jaar meerdere webshops uitgerold, waaronder een Franse en Spaanse. Dit stelt ons in staat om in meerdere landen binnen Europa technische veren direct uit voorraad te leveren. Zo zorgen we voor hoogwaardige kwaliteit veren en een “just-in-time delivery” binnen Europa.

Maar, de online groei stopt niet bij Alcomex. Ook voor onze merken VIOD veren en Qsprings is een compleet nieuwe website ontwikkeld. Zo bouwen we aan een duurzame online aanwezigheid en groei voor de Alcomex Groep.

3. Opschalen van productiecapaciteit

Met de toenemende vraag is het belangrijk dat we de productiecapaciteit blijven opschalen voor nu en voor de toekomst. Om deze productiecapaciteit mogelijk te maken is er fors geïnvesteerd in o.a.: nieuwe temperovens, nieuwe CNC wikkel- en buigmachines, nieuwe pluglijnen, nieuwe snijmachines en nieuwe slijpmachines.  

Het streven is om in 2022 de productiefaciliteit in India uit te breiden met 2.500 m2 en de productiefaciliteit in Polen met 5.200 m2 om zo nog beter en sneller aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen.

Ook in 2022 staan we weer voor u klaar!

Wij wensen u en uw dierbaren fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2022!

Met vriendelijke groet,
Het complete Alcomex team

logo alcomex