Omgevingsfactoren

Omgevingsfactoren

Tijdens het ontwerpen en selecteren van een technische veer is het belangrijk om rekening te houden met verschillende omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op de prestaties en levensduur van de technische veer. De belangrijke omgevingsfactoren zijn:

Temperatuur

De temperatuur in uw systeemomgeving of binnentemperatuur in uw systeem, kan van invloed zijn op de materiaaleigenschappen van de veer. Bij hoge temperaturen kunnen de sterkte en elasticiteit van het materiaal afnemen, terwijl bij lage temperaturen het materiaal broos kan worden. Het is essentieel om de temperatuurgrenzen te kennen waarbinnen de veer veilig kan functioneren en aan de gestelde functionele eisen blijft voldoen.

Vochtigheid

Hoge vochtigheidsniveaus kunnen leiden tot corrosie en roestvorming van de technische veer. Indien mogelijk moeten maatregelen worden genomen om de veer te beschermen tegen vocht, zoals het toepassen van geschikte coatings of het gebruik van roestvrijstalen materialen.

Chemische omgeving

Als de technische veer wordt blootgesteld aan chemische stoffen, kan dit de levensduur en prestaties van de veer negatief beïnvloeden en zorgen dat de veer soms zelf simpelweg kan oplossen! Het is belangrijk om materialen te gebruiken of passende coatings toe te passen, afhankelijk van de specifieke omgevingscondities.

Trillingen en schokbelasting

Als de technische veer wordt blootgesteld aan constante trillingen of schokbelastingen, kan dit vermoeiing veroorzaken en uiteindelijk tot breuk leiden. Het is belangrijk om de trillings- en schokbestendigheid van de veer te evalueren en indien nodig dempingselementen toe te voegen.

 

 

logo alcomex