Constante krachtveren

Constante krachtveren

Constante krachtveren worden geproduceerd uit vlak stripmateriaal en opgerold met behulp van gepatenteerde processen tot een duidelijke kromming om de vereiste krachtoutput te leveren.

Constante krachtveren kunnen extreem lange lineaire doorbuigingen bieden en unieke krachtkarakteristieken met een constante snelheid, positieve snelheid of negatieve snelheid over de werkdoorbuiging. Er is praktisch geen limiet aan de snelheid van verlenging of versnelling. Veren kunnen op verschillende manieren worden bevestigd en gedeeltelijk of volledig worden verlengd.

Toepassingen voor constante krachtveren zijn onder meer raambalancering, toonbankweegschalen, elektrische motorborstels en point-of-purchase displays.

Maximale dikte 0,81 mm, maximale breedte 51 mm.

Technische informatie over constante krachtveren

Constante krachtveren bestaan ​​uit een strak gewikkelde spoel van stripmateriaal, die over de gehele lengte van de strip een buigradius heeft gekregen. De veer is typisch zo gemonteerd dat het spoellichaam vast is maar vrij kan draaien (op een as of in een gleuf) en het buitenste uiteinde van de spoel wordt afgebogen. Als alternatief kan het buitenste uiteinde van de spoel worden vastgezet, terwijl het spoellichaam wordt afgebogen.

Constante krachtveren kunnen meervoudig in parallelle assemblages worden gemonteerd om de krachtoutput te vergroten tot de som van de veerkrachten. Constante krachtveren kunnen in sommige gevallen ook in meerdere lagen worden gelamineerd om de krachtoutput te vergroten tot de som van de veerkrachten. Assemblages kunnen ook worden ontworpen om de veer in compressie te gebruiken.

Op maat gemaakte constante krachtveren

Naast onze voorraad veren produceert Alcomex ook klant specifieke, op maat gemaakte constante krachtveren. Dit kan in verschillende materialen, afmetingen en afwerkingen.

Veren aanvragen

logo alcomex