Motorveren

Motorveren

Motorveren zijn gemaakt van bladveren staal en gemonteerd tussen een binnenste centrale as en een extern veerhuis. Het koppel wordt gegenereerd door ofwel de rotatie van de centrale as, ofwel de veerbehuizing zelf.

Motorveren worden niet alleen gebruikt bij de fabricage van klokken. Ze zijn te vinden in verschillende soorten tuingereedschap, mechanische motoren, tegengewichtmechanismen en opwindapparaten.

Hun lange rotatiecapaciteit, continu koppel en vrijwel geen wrijving maken ze tot een populaire keuze in een breed scala aan toepassingen.

Dikte materiaal tot 2 mm.

Alcomex power springs

Technische informatie over motorveren

Er zijn twee soorten motorveren, conventioneel of voorgespannen. Conventionele motorveren hebben een limiet van ongeveer 20 werkende windingen. Voorgespannen motorveren maken tot 50 werkomwentelingen mogelijk, terwijl ze ook een verhoogd koppel bieden. Dynamische levensduur is echter lager voor voorgespannen veren.

Productie

Conventionele motorveren worden geproduceerd door veermateriaal stevig op een as te wikkelen en het vrije uiteinde aan een behuizing te bevestigen. Voorgespannen motorveren worden geproduceerd door veermateriaal op te rollen met behulp van gepatenteerde processen om gunstige restspanning te geven. Dit speciaal opgerolde materiaal wordt vervolgens strak op een prieel gewikkeld en het vrije uiteinde aan een koffer bevestigd.

Motorveren worden gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van hun toepassing waaronder meestal roestvrij verenstaal en verenstaal. Indien van toepassing worden ook andere speciale legeringen/kwaliteiten gebruikt.

Power springs Alcomex Springs

Op maat gemaakte motorveren

Naast onze voorraad veren produceert Alcomex ook klantspecifieke, op maat gemaakte motorveren. Dit kan verschillende materialen, afmetingen en afwerkingen.

Veren aanvragen

logo alcomex